Bakgrund

Fallskärmslina av typen 550 Paracord användes ursprungligen som bärlinor i Amerikanska fallskärmar under Andra Världskriget. När soldaterna väl hade landat fann de ofta användning för linan även nere på marken och idag har i stort sett alla militära förband tillgång till fallskärmslina och den används för en mängd olika ändamål. Linans främsta egenskaper är dess styrka, ca 250 kg belastning, samtidigt som den är mycket lätt och smidig.

armband-hog.jpgBland soldaterna blev det tidigt populärt att göra så kallade survival bracelets eller på svenska, överlevnadsarmband. Dessa armband, som flätas enligt en enkel form av makramé, gör det möjligt att på ett praktiskt sätt alltid bära med sig ca 2 meter fallskärmslina. Detta kan göra att man är bättre rustad vid en eventuell nödsituation eller vid andra tillfällen då en bit högkvalitativ lina kan vara önskvärt.

På senare tid har även den civila marknaden fått upp ögonen för fallskärmslina vilket lett till att den idag tillverkas i en mängd olika färger. Genom att kombinera just era favoritfärger skaffar ni er en snygg detalj som dessutom kan hjälpa er den dagen ni plötsligt befinner er i en besvärlig situation.

Förslag på användningsområden:

Livrem
Skosnöre
Tältlina
Laga ryggsäck
Fiskelina (av innertrådarna)      
Bygga vindskydd
Avsnörande förband
Surra last eller packning
Bagagemärkning
Grov sytråd (av innertrådarna)
Fästa något som riskerar försvinna
Fångstsnara
Tillverka en mitella
Bågdrilla eld
Pilbåge
Binda ner bagagelucka på bilen
Vapenrem
Hundkoppel

och framförallt: En snygg detalj på armen, i bilnyckelknippan eller i dragkedjan på väskan!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)